Bangkok, stad van contrasten

Bangkok, stad van contrasten

Iedereen kent de prachtige stranden van Thailand. Maar hoe goed ken je de hoofdstad? Hoe goed je de stad ook kent, je moet er je tijd voor nemen. En waarom niet als citytrip? Bangkok is gemakkelijk bereikbaar vanaf Brussel.

Bangkok is een Thaise stad en een wereldstad. Je kan tot rust komen in de vele tempels, maar je kan je ook onderdompelen in de vele drukke shopping centra. Bangkok is een stad met vele gezichten. Qua accommodatie is er te veel keuze om hier te vermelden. Laat ons je wensen weten en er is zeker een top hotel voor je beschikbaar.

Het verkeer in Bangkok kan hels zijn, maar de dag van vandaag hebben vele andere steden Bangkok ingehaald op dat vlak. Meer nog: dankzij metro, Skytrain en Chao Praya Express (een soort bus/bootdienst op de rivier) kan je vele sites bezoeken met het openbaar vervoer. Wil je iets aparts: probeer eens een ritje met een tuktuk.

Wil je de Thaise cultuur ervaren? Dan moet je een van de vele tempels bezoeken. Maar ook een heerlijke Thaise massage. En natuurlijk: eten! Veel lekker overheerlijk Thais eten. Een unieke ervaring is Bangkok per fiets verkennen. Je zal merken dat er ook heel rustige wijken zijn, waar je zonder gevaar kan fietsen.

Chinatown is de thuis van 1 van de grootste Chinese gemeenschappen buiten China. Er zijn typisch Chinese tempels en vele kleine winkels en marktjes. Bezoek deze wijk zeker eens op een avond en ga er eten in een simpel sea food restaurant. Een unieke culinaire ervaring!

In de buurt van Bangkok zijn er genoeg mogelijkheden om de drukte even te ontsnappen. Een van die mogelijkheden is Ayutthaya. Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand en vandaag UNESCO wereld erfgoed. Al in de 17de eeuw werd deze stad bezocht door Nederlandse handelaars. Ayutthaya werd in de 18de eeuw geplunderd door de Birmanen en de Thai hebben dan meer zuidwaarts een nieuwe hoofdstad gesticht. Veel is er van Ayutthaya niet overgebleven, maar wat er is overgebleven is nog altijd zeer imposant. De vele tempel ruïnes staan verspreid over een oppervlakte van 15 km2.

Modern Bangkok heeft een heel ander gezicht: gloednieuwe shopping centra, hippe clubs, kunstgalerijen en stijlvolle klasse hotels. Dagen kan je verslijten in de shopping centra alleen al. En als je stijlvol wil uitgaan: Bed Supper Club. Als je enkel trendy iets wil drinken met Bangkok aan je voeten, probeer dan 1 van de vele roof top bars.

Kortom, Bangkok is een stad met oneindige mogelijkheden, zowel in de stad als errond. Graag werken we voor jou een programma uit, ofwel Bangkok alleen, ofwel een ganse rondreis door Thailand en aansluitend een strandvakantie. We zijn Thailand specialisten, dus aarzel niet om ons te contacteren!

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

(mei 2015)

 

MAAK EEN AFSPRAAK